Napokon Korisna Debata – „Paraćinska fabrika na staklenim nogama”

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) u okviru inicijative “Biram koga biram” dolazi u Paraćin. Dolazimo da se upoznamo i otvorimo debatu koja je nužna za rešavanje ključnog problema ovog grada: Paraćinske fabrike stakla.

Sreda, 24. Jul – Paraćin

Debata: „Paraćinska fabrika na staklenim nogama”

Stand Up: “Birač vs. preletač”

Nakon poništenog stečaja fabrike stakla u Paraćinu, i otkaza za koji su radnici ove fabrike saznali preko fejsbuka, okupljeni u grupi koja je sebe nazvala “Otpušteni preko Fejsa”, zahtevaju da se vrate na posao.

Naime, apelacioni sud u Beogradu doneo pravosnažnu presudu o poništavanju svih pravnih posledica stečaja, a oko 230 radnika je otpušteno kada je proglašen stečaj u Staklari.

U okviru naše posete ovom Pomoravskom gradu bićemo na tri lokaciju u toku istog dana, a prva od njih je

Ulična akcija biće održana u Kralja Petra I, od 16 do 18 časova

Dođite da se upoznamo i najavimo debatu i Stand Up ⬇ ⬇ ⬇


Debata – “Paraćinska fabrika na staklenim nogama”

Prijavite svoj dolazak na eventu:

Diskusija pod nazivom ,,Paraćinska fabrika na staklenim nogama’’ tiče se višegodišnje, a konstantno goruće krize u staklari. Pozivamo zainteresovane za ovu temu da nam se pridruže i postave pitanje nadležnima.

Na vaša pitanja odgovaraće:

  • Saša Paunović, predsednik Opština Paraćin
  • Vesna Simic, predstavnica otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla
  • Predstavnik/ca OO Srpska napredna stranka ParaćinDebatu će moderirati dugogodišnja novinarka i urednica portala Južne vesti Gordana Bjeletic

 


Stand up “Birač VS Preletač – runda 2”

Ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu na linku:

Do svojih besplatnih ulaznica za Stand up možete doći i na uličnoj akciji koja će se 24. jula održati u ulici Kralja Petra I u Paraćinu u periodu od 16 do 18 sati. (plato preko puta marketa ,,Maxi’’)

BIRAČ je završio fakultet i zaključio da ga čeka uspešna karijera. Čim nauči nemački. Do tada je sebi zadao nemoguću misiju, da ostalim biračima objasni zašto u ovakvom izbornom sistemu nema dobrog kandidata za koga bi mogao da glasa. Možda će ga Prelatač svojom novom kampanjom ipak ubediti da ne gubi vreme i odmah ode iz države?

PRELETAČ se vraća, jači nego ikad. Sada dolazi da vam ponudi održiva rešenja za jedanaest najvećih problema našeg društva i da otkrije najstrože čuvanu tajnu – kako mu je uspelo da bude član svake stranke bez posledica. A uzgred će govoriti i o srpskom kosmičkom programu.

Iskusni komičari Miloš Novaković (Birač) i Ivan Drajzl (Preletač) približiće publici pomenute teme.

 

********

Predstava se organizuje u okviru kampanje za promenu izbornog sistema Biram koga biram. Podršku inicijativi za promenu izbornog sistema pružilo je do sada 20 000 građana potpisom Deklaracije, više od 40 poslanika vladajućih i opozicionih političkih partija, veliki broj eksperata u oblasti izbornog prava kao i predstavnika civilnog društva.

Share