Ne propustite! Kreće Nojeva barka, nova emisija Nacionalne koalicije za decentralizaciju i City radija

Došla je Nova godina, a u njoj je naš tim slobodnih građanskih zidara demokratije i decentralizacije krenuo u 1A fazu projekta Nojeva barka koji treba da zaštiti građane Niša od svih vrsta potopa: šunda, kiča, korupcije, lažnih obećanja, rijalitija, informera, državnih udara, ružičastih poligrafa i cunamija koji će proizvesti izgradnja Beograda na vodi. Naravno, pogađate da sve se ovo dešava po prvi put u novijoj istoriji Srbije.

Mi nemamo maketu Beograda na vodi, koju sada čuva od svih napada i ruska maketa SS-300 raketa, tako da je veoma teško običnom građaninu da zamisli svu tu lepotu i raskoš. Na svu sreću, nebo se smilovalo, a i Deda Mraz, te smo nakon obilnih padavina, dobili eskluzivnu priliku da vidimo kako to izgleda kad je ceo grad na vodi, baš kao što će i Beograd biti jednog dana, za nekih tridesetak godina. Jovana, Mladen i Danijel su vredno krenuli da skupljaju materijal, građu preostalu od napredne seče badnjaka po Srbiji, i naravno klinove koje je Kesić izreklamirao na RTS-u, da bi na vreme započeli 1A fazu ovog projekta.

Sve ovo naravno ne bi bilo moguće, da se u Nišu nije ponovo otvorio čuveni rudnik bunta, koji je omogućio i ponovno iskopavanje građanskog aktivizma, najjačeg poznatog vezivnog materijala za otpor korumpiranoj vlasti. Čuveni rudnik, za koji smo mislili da je zauvek izgubljen i zatrpan političkom jalovinom proizvedenom transformacijom nekadašnje opozicije u vlast posle 5. oktobra, svečano je ponovo otvoren ovog proleća u Nišu, na radost svih građana Srbije.

Ovoga puta, naša Nojeva barka ima zadatak ne samo da nas zaštiti, već i da demontira mehanizme laži, prevara i obmana kojima se političari služe. U prvoj emisiji se bavimo između ostalog i nekim trikovima vlasti, i prepisujemo narodne lekove. Vreme je za svođenje računa, jer Niš ne kleči, Niš se budi! Mislite o tome, jer je sve #stvarizbora, i jer je veoma bitno da #biramkogabiram. Naročito u izbornoj godini!

 

Share