Postavi #pravopitanje, mi tražimo odgovor!

Pravo pitanje” je kampanja u okviru koje, tokom izborne kampanje, prikupljamo pitanja građana putem društvenih mreža i pitamo kandidate i kandidatkinje ono što vas zanima.

Pitanja, iz bilo koje oblasti možete postaviti putem tvitera ili fejsbuka koristeći haštag #pravopitanje, a mi ćemo odgovore  tražiti na javnim događajima, putem društvenih mreža i u direktnom kontaktu sa kandidatima. Pitanja za koja građani i i građanke pokažu najviše interesovanja (ona koja dobiju najveći broj lajkova, fejvova i retvitova) imaće prioritet.

Da znamo KOGA biramo!

Cilj ove kampanje je da građani i građanke dobiju priliku da kandidatima i kandidatkinjama postave pitanja koja smatraju važnim. Da se relevantna pitanja, kojih nema u medijima, čuju i  da se kandidati, budući prestavnici građana, izjasne o njima.

S obzirom na to da mnogi kandidati nemaju ni priliku da o važnim pitanjima govore  u medijima, dok neki od njih izbegavaju direktan kontakt sa medijima, smatramo da je neophodno iskoristiti sve kanale komuniciranja kako bi se dobili odgovori na sva važna pitanja.

Inicijativa Biram koga biram će do kraja predizborne kampanje, ali i nakon toga postavljati ova pitanja i tražiti odgovore, a Istinomer će meriti istinitost i doslednost njihovih izjava i stavova.

Uključi se i ti i postavi #pravopitanje!

 

Share