„Kafa sa poslanikom/com“ u pet gradova u Srbiji

Inicijativa Biram koga biram sa pet organizacija realizuje „Kafu sa poslanikom/com“ u pet gradova u Srbiji. Akciji ove godine organizujemo i u partnerstvu sa Narodnom Skupštinom Republike Srbije, i inicijativom Otvoreni parlament u okviru druge Nedelje parlamentarizma od 7. do 13 novembra.

„Kafa sa poslanikom/com je prilika da građani i građanke u direktnom, neformalnom razgovoru sa poslanicima iz svog grada predlože inicijativu, razgovaraju o problemima i čuju šta su prepreke u radu samih poslanika. Takođe, ovo je prilika da novinari i predstavnici organizacija civilnog društva, zajedno sa građanima i poslanicima, razgovaraju o temama od društvenog značaja, u nešto drugačijoj atmosferi“. kazala je Milena Velojić, iz inicijative Biram koga biram.

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je da se serijom različitih događaja otvori prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

Kafu sa poslanikom/com realizujemo sa organizacijama civilnog društva u oviru inicijative Biram koga biram jer je sve #stvarizbora i jer je veoma važno da #biramkogabiram.
Popijte kafu sa vašim poslanikom i iskoristite priliku da dobijete direktne odgovore na pitanja koja su vama važna!

KRAGUJEVAC, Roma Centar, Kafe Oblomov Branka Radičevića 14, 7. novembar od 17
LOZNICA, Užički centar za ljudska prava i demokratiju, 7. novembar Restoran Stara Varoš, Pop Lukina 7, od 13h
BOR, Timočki omladinski centar, 11. novembar, 18h
KRUŠEVAC, Evrokontakt, Kafe Novi kontinent, Cara Lazara 68, 11. novembar od 10h
NIŠ, Proaktiv, Deli, Davidova 1A, 12. novembar od 12 h

Share